onsdag, maj 31, 2006

RIGHT! I'LL BLOODY DO YOU FOR THAT!


Vilken dag! Gick upp i ottan och duschade och fixade lite innan mäklaren kom och jag skrev under lite papper och han fotade. Sen började regnet ösa ner och jag gick och lade mig igen, vaknade och kollade Bröderna Lejonhjärta tillsammans med en splendid lunch. Och som om inte det vore nog så ska jag in till stan snart och möta upp med Mickan och ta en kaffe.

Vi har växt ihop, för de som inte fattat det. När hon var påväg hem från jobbet igår så ringde hon "Det känns helt onaturligt att INTE åka till dig efter jobbet". Det slutade ju naturligtvis att hon åkte hit. Sen efter hon åkt hem sitter vi och sms:ar och pratar i telefon hela kvällarna. Detta är högst onormalt, speciellt för mig som har enormt behov av ensamhet och hatar att prata i telefon. Men det kanske är någon automatisk adapting som sker, hjärnan vet att vi ska tillbringa två kommande åren jävligt tätt inpå, så det kanske är lika bra att mjukstarta medan vi KAN dra oss tillbaka till vårat eget om det skulle behövas. Nu blev det världens jävla utlägg. Jaja skitsamma

Igårkväll såg jag filmen Stay med Ewan McGregor, Naomi Watts och Ryan Gosling (hahaha lol jävla namn), och den var.. SJUKT JÄVLA SNYGG. Slutscenen när Henry och Sam står på Brooklyn Bridge, är det snyggaste jag någonsin sett på film. Storyn var lite för vrickad för min smak och jag är allergisk mot när de väver ihop alla lösa trådar på ett osnyggt sätt, men om man vill vara pretentiös kan man läsa in hur mycket psykologi i det som helst, men det orkade jag inte. Anywho, SE SLUTSCENEN!

En annan liten onödig fakta är att den här hårfärgen suger. Varje gång jag duschar och ska veva in håret i en handduk blir handduken hennaröd. Hur mycket jag än sköljer ur och håller på och fixar blir det fortfarande rött. Hade det här varit Texas hade jag kunnat stämma de jävlarna.

MEN LA COPA DE L'AMOR! Som Ricky säger. Alé alé alé..

måndag, maj 29, 2006

SPLASH N DASH

Idag får Jense gästspela som bakrund, bara för att pigga upp mig i detta SKITVÄDER och alla JÄVLA BESTYR!!

OVERSTEER / UNDERSTEER

Jag orkar inte ens gå in på F1-loppet. Dels för att Mickan skulle börja fradga och hugga av mig händerna om hon märker att jag börjar jiddra F1 i den här bloggen, och dels för att det är alldeles för mycket att gå igenom att jag inte orkar. Inte när jag inte känner att jag har den konstnärliga friheten att ta ut svängarna..

Aaanywho imorgon är det budgetmöte som gäller. Vi ska granska csn i sömmarna och göra storsmidade planer! Som vanligt alltså. Men vi har märkt att om vi siktar mot stjärnorna hamnar vi fan inte alls i trädtopparna, vi hamnar nog fan minst på boeinghöjd. Jag menar, vem trodde ärligt att vi skulle genomföra Sydney-planerna? Vem trodde att det skulle bli av, när vi lade fram planerna för ett halvår sen? Just ja.

Och bara för upplysnings skull kära vänner, min teori angående ett visst mänskligt beteende när det kommer till att utmärka sig själv, är klar. Påsen är ihopknuten och cirkeln är sluten. Jag har studerat folk länge nu, och jävlar i mig vad jag hade rätt.


Sandra Burman? Sigmund Freud?

söndag, maj 28, 2006

A.K.A I-D-I-O-T

Tidigare ikväll fick jag frågan "Vad förväntar du dig att få ut av att plugga i just Australien?" och jag blev helt ställd. Sen när jag tänkte på det blev motfrågan - Vad får jag INTE ut av det? En jävla livserfarenhet att klippa alla navelsträngar och klara sig på egen hand. För inte har jag gjort det hittills fastän jag bott själv i tre år. Nu är det verkligen jag och Mickan, utan parental supervising, självfinansierat och på helt eget bevåg.

Sen varför just Australien skulle ge mest vet jag inte. För att jag aldrig varit där, det är en annan mentalitet och ett annat samhällsklimat både politiskt, vardagligt och utbildningsmässigt. Sjukt vackert land, underbar engelska och fantastiska csn-bidrag.

Anywho, har varit på middag hos Niklas och tre juridikstuderande. Trevligt sällskap även om mannen som bor här hos mig för tillfället som vanligt hördes och syntes mest genom evinnerligt prat och för hög samtalston. Men skitsamma, maten var god och jag fick äntligen se hur Niklas bodde, mycket fint.

Nu ska jag ta och maila min mäklare George och förhandla lite X) Och imorgon väntar utvecklingssamtal med mina föräldrar innan F1:en, och utvecklingssamtal med morsan och farsan är bland det bästa som finns, är alltid lika roligt. Helt allvarligt alltså, det brukar resultera i de bästa av lösningar och idéer.

För att inte tala om morgondagens lopp i Monaco! Olycka eller inte, Schumacher är en riktigt slug och ful liten jävel som jag inte kan motstå. Får se om Alonso är tillräckligt förbannad för att ge honom en riktig liten catfight. Predictions: Alonso kommer köra in i Schumi och de kommer stiga ur sina bilar och slåss som riktiga män, mitt i Nouvelle Chicane. Jag sätter en femma!

fredag, maj 26, 2006

MENTAL BREAKDOWN, FOLKS

Fick en liten mental härdsmälta idag och fick panikringa Mickan som kom över. Jag tänker inte ens försöka gå in på detaljer på sakerna jag freakade lite över, men oroa er inte, var inte någon jävla bangning eller urballning av något slag. Det var bara lite irritation över ett visst åskmoln här hemma som utmynnade där det inte skulle..

AAAAAAANYWHO. Nu sitter vi och glor real estates i Sydney och imorgon är det final meeting med Linnea Jones, study counsellor. Imorgon slår vi spiken i kistan. AIGHTA

Såå.. imorgon är det fest. Ses

onsdag, maj 24, 2006


The opposite of love isn't hate, it's indifference.
And if you hate me, that means you still care,
and we're still connected

tisdag, maj 23, 2006

CROPCIRCLES IN THE CARPET


Fy fan det är snart juni och himlen är mörkgrå, regnet står som spön och det är så kallt att man behöver tjockjacka. Är det här svensk sommar? Då har jag inga problem att dra härifrån. Fy fan vad deprimerande

Och som det inte vore nog så är 2004 årsrapport från bostadsföreningen helt förstörd så jag måste jaga omöjliga styrelsemedlemmar för att få en ny kopia.

Jag stänger in mig och lyssnar på Imogen Heap - Hide and seek.

U CAN'T TOUCH THIS

Ja ni vet väl by now hur jävla uppspelta vi är och såndär vanlig skit. Och så fort man påminns så vrålar man lite och hoppar upp och ner och gapar att VI SKA FAN TILL AUSTRALIEN! osv osv osv. Men alltså, nu börjar saker och ting bli konkret. Jag har möte med min mäklare i veckan och ska överlämna föreningens stadgar och årsredovisningar osv. Mina försäkringsbolag är kontaktade och bla bla alltså det börjar äntligen bli konkret. Man börjar äntligen fatta att det händer.

Inatt var den sjukaste natten på längre. Bobcat sov över, och så har jag ju den där tysken här (som för övrigt lyckas ställa de dummaste frågorna helt oavbrutet*), men jag tänkte jag skulle hämnas på tysken genom att prata oavbrutet med honom så att han inte kunde sova, eftersom han har förmågan att prata så att öronen blöder på mig. Det slutade med att han bytte plats med Bobcat på soffan men då joinade Bobcat i min offensiv och vi retade livet ur honom. Jag fick höra den roligaste historien jag någonsin hört och skrattade tills mina stämband kollapsade och tysken blev bara argare och argare. Och så fortsatte det i en timme till, till slut ringde tysken sin tjej och klagade lite att "Sandra habe freunde nicht schlafen jättedum" typ "Are you visiting children, Matthias?" svarade hon, Hahahahaha. "I fablernas värld".

Egentligen har jag ingen aning om varför vi har den här bloggen innan vi ens har åkt. Mest bara för att vi ville ha något att rå om tillsammans, eftersom vi inte kan skaffa barn (jag och Micki alltså) av många (ja tro mig) anledningar. Och för att vi ville ha något som förde oss närmare Sydney ännu snarare än juni.. AAAAAANYWHO, blogspot äger blogg.se så hårt att det måste göra ont.

* "Does all this houses have basements?" mitt i en bussresa genom Örby, att bero på ingenting
"Anyone will die in the ending, no?" I början av Match Point som ingen sett
"In Sweden you don't eat fish, no? Don't see any fish-restaurants?" vid älvsjö station
"This part of town is worse, or? Looks cheap" ..Hammarbyhöjden
"You can't mix footballsocks with basketballshirts, or?" hahaha, no
"In Sweden you don't like mopeds, no? You much more like cars, or?" hahaha, yes

söndag, maj 21, 2006

THE NEXT THING FOR YOU TO DO...

Ja igår var det schlagerfest utan dess like. Vi satt och soffan och vrålade och skrattade medan de finska bestarna tog hem skiten. Det var fint att se. Än finns det hopp för schlagervärlden.

Annars så fortsatte festen och jag kom inte i säng förrän typ 5 på morgonen fastän jag var nykter hela kvällen (shout-out till mig!). Jag har helt enkelt tappat suget att supa. Det är inte värt det längre, baksmällorna blir värre och värre hur jag än gör och jag pallar fan inte med dom.

Hur som helst, nu är Linnea mailad och saker och ting rör på sig. SNART DRAR VI!

lördag, maj 20, 2006

CLAPPY CLAPPY WOMAN!

Ja mina vänner ikväll är det fjäderboan på! Schlagerparty på hotell Burman och för att förgylla dagen even more blir det Da Vincikoden on screen.

Pappa ringde imorse och berättade att hans polare i Singapore tyckte att vi skulle mellanlanda där så kan vi sova över hos dom en natt eller två för att förmildra resan lite. De kommer och hämtar oss på flygplatsen och kör oss till deras luxury residence där vi kan vila upp oss mellan två långa flighter. That's just awesome bro!

Jag säger då det allesammans, ibland är livet så vackert att jag inte ens vet om jag ska skratta eller sätta på Sparklehorse och gråta en skvätt. Nu när jag tänker på det har jag bara gråtit av lycka en enda gång, och det var när syrran announced att hon var gravid. Eller ja, grät gjorde jag väl inte men jag satte händerna för munnen, hyperventilerade och blev alldeles tårögd. Men annars har det nog bara varit på grund av smärta. Eller haha rädsla. Jessica kommer nog aldrig glömma flighten mellan Frankfurt och Indien när sömntabletterna slutade verka och jag låg i hennes knä ovh bölade i typ 4 timmar, hahaha. In my defence så flög vi över mellanöstern och deras bergiga jävla landskap så det var sjukt turbulent.

Nej nu minns jag! Skrattade så jag grät när jag såg Litauen schlagerbidrag också. Och när Mikaela vrålade att vi officiellt kommit in på JMC. Gud när jag tänker på det grinar jag ju typ hela tiden. Vinner Carola ikväll kommer jag säkert grina igen, sån jävla gay som jag är. Eller nej, jag tar totalt tillbaka det där.

Nu har jag gaggat nog. Ses ikväll :*

fredag, maj 19, 2006

YOU THINK STILL..

Nu har Micki sagt upp sig från jobbet och nästa vecka har vi möte med Linnea på Kilroy. Fixa visum, försäkring och flygbiljetter och betala registreringsavgiften. Jag måste ta kontakt med våran mäklare och sälja lägenheten, och haha, mitt i allting kommer meine deutsche freunde Matthias hit idag och ska lalla runt i två veckor. Festligt. Ikväll ska jag släpa med honom på metalkonsert på KGB hahahaha.

Jag och Micki var uppe till fyra inatt och hoppade upp och ner hand i hand (man har ju sett det på film, och det har alltid sett så jävla roligt ut, och det var det fan) och kollade lägenheter och tog ett mycket moget beslut. Vi fixar en hyresrätt för typ 6000 och hyr möbler för 2000 i månaden, istället för att hyra en möblerad lägenhet för typ 15000 i månaden. Smart thinking

Ganska sjukt att tänka att vi flyttar till andra sidan jorden om en månad. Och bor där i minst två år. Australien är den sista världsdelen jag har att besöka för att fullborda mitt spektrum, och det känns fint att få lite stämplar i passet igen. Jävla vänskapsEU och "nej det behövs inga stämplar" vafan tror dom man är ute och reser för liksom

Hur som helst ska jag åka in och möta freunden nu.
"Will you meet me at the airport?"
"Näääh just take the yellow train, a.k.a Arlanda Express and I will see you in the city"

"But.."
"Yes! See you!"

OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG

VI KOM IN! NU ÄR DET HELT OFFICIELLT! MICKAN CHARMADE BRALLORNA AV PRICKSKINKAN! VI ÄR NATURLIGTVIS SIGNADE I SAMMA KLASS! PRICKSKINKAN VAR FETT MYSIG! VI KOM IN VI KOM IN VI KOM IN VI KOM IN VI KOM IN!!!!!!!!

Jag fick muntligt besked för några dagar sen och hon (Debbie) sa att det inte skulle vara några problem att ta in Mickan också så länge hon förstod och kunde prata engelska. OCH DET KUNDE HON JU! HON HADE JUST SIN INTERVJU MED PRICKSKINKAN INNE PÅ MIN TOALETT!!! OCH DÅ VAR DET HELT OFFICIELLT!!! OMG OMG OMG OMG!! VI ÅKER VERKLIGEN! (Det har inte riktigt sjunkit in än..)

Mickan vill säga några ord.. go for it, sister;

OMFG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FOX ON THE RUN

Ja, nedan återfinns ju historien om våran hatade prickskinka. Det resulterade i lite krismöte som självklart snabbt övergick till att vi satt i moccasoffan och tittade på byggarbetarna som jobbar intill min lägenhet med kikare (ÄR det verkligen straffbart?) Det finns en hunk among them som inte är nådigt tilltalande.. Dessutom så såg vi inte vem som styrde lyftkranarna först, för det var tomt i styrhyttarna (vilket jag reagerat på förut! Vad ÄR detta, har jag alltid tänkt) och i kikaren såg det ut som Darth Vader satt i hytten längst upp i kranen och styrde monstret med sina hands of cold and stone. Men det var nog bara en synvilla :(

Sen har vi ju, naturligtvis, haft schlageruppladdning och legat på golvet och skrattat så vi krampade till någon av baltländernas real-group-bidrag. Vuxna män står och sjunger om hjärtan och söta tjejer i sjuka tonlägen ackompanjerad av den bögigaste dansen någonsin skådat medan en gothkille i långt svart hår står och breakdansar mitt i samtidigt som han sjunger som en jävla Celine Dion (fast med gothhår. lol fatta det skulle se ut! Celine spolar powerballaderna och blir gothare! lol. eller nej. hemska tanke. gothceline skulle bara vara fult som karaoke. power of love däremot.. ååh.. har NÅGON satt refrängtonen någonsin förresten?) Sen var det ju lite fint att Carola och hennes pingstarm gick vidare men roligast var att Island inte gick vidare. Hahaha, blev utbuad! Hur roligt som helst! Folk som blir utbuade is the shit. Nu måste jag bara få berätta en helt fräsch nyupptäckt jag har gjort! Micki är FETT kunnig inom schlager! Alltså ända bak till Fångad av en stormvind. "VISSTE DU INTE DET?!" gapar hon när jag inte hade ett minne av att Carolas bidrag 199nånting drabbades av sändningsstörningar. Vet alla det eller? Och hon kan allt om Englands röstningsstats och hur mycket random grejer som helst.
Haha sjukt roligt.

Nu ska vi ringa JMC och skälla ut dom lite. Det är nämligen kontorstid där nu och såvida ni inte märkt/fattat det än så har vi Sydneytid inställd på bloggen. Så ni vet vad klockan är down under.

My name is Mary Mitten, soft like a kitten..

torsdag, maj 18, 2006

POOR LITTLE MISUNDERSTOOD BABY

Idag skulle Micki (hennes nya engelska alias) ha sin antagningsintervju. Thursday evening, Sydney time, sa den där Dot Betham (prickskinkan, hennes nya svensk alias). Det motsvarar tidig svensk morgon. Så Micki gick upp vid sju och började hiva kaffe och var riktigt duktig.

Tror ni prickskinkan ringer? Nej. Vilket är sjukt oproffessionellt och ganska drygt. Tanten jag snackade med var bäst och gav mig besked på stört eftersom hon visste hur bråttom det var för oss eftersom det är LITE att planera och fixa innan abflug i mitten av juni. Men prickskinkan ringer inte ens?! Skandal. Min tant är out of office fram till 29e maj och hennes ställföreträdare är uppenbarligen inkompetent. Why, god, why?

Vad detta innebär vet vi inte riktigt än. Men det positiva är att när prickskinkan väl ringer kommer Micki vara fett putt och prickskinkis får ursäkta sig och vara the underdog. Ehehehe, då kan Micki dryga ner henne, eller hota att vi skickar min pappa på dom. Min älskade far är allergisk mot dålig service/oproffsigt skötta saker så han skulle verbalt meja ner dem, helst med några tyska låneord och de skulle av ren rädsla erbjuda oss inte bara plats on campus utan säkert penthouse med jacuzzi och fri tillgång till bredband och cola light året om. Typ

Hur som helst så är Micki (jag börjar fan vänja mig) påväg hit och vi ska ha lite av ett krismöte. Eftersom hon redan lämnat småförbannade meddelanden på deras telefonsvarare samtmail s kan vi inte göra mycket mer än att utreda ärendet. Hahaha CSI Älvsjö

Anledningen till att Micki (jag älskar det by now!) inte skriver själv är för att hon är för upprörd.


PRICKSKINKAN, UPPSKUREN OCH GRANN

onsdag, maj 17, 2006

LIFE AND DEATH BRIGADE

Nu har jag rensat ur garderoben så att det typ ska bli lättare att packa ner den tills vi åker. Och nu när den är två stora ikeakassar mindre, så är den fortfarande alldeles för massiv för att åka med. Hur väljer man kläder för två år? Möjligen kan man väl köpa nåt där också (typ surfarshorts och tanktops?) men det vore slöseri med pengar.

Säsongsavslutningen på Prison Break var inte helt ok. Eller jo, ganska. MEN ÄNDÅ INTE! Fan jag vet inte hur jag ska kunna vänta? Jag behövde lite closure, lite lugn. Men shiat det är precis som en vanlig cliffhanger :( Men ändå jävligt spännande. Gud vad veligt.

Imorgon ska Mickan snacka med Dot (lol jävla namn) och jag hoppas det går bra. Dot.. lol.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Det bor för övrigt drygt 4 miljoner människor i Sydney. Det är som att bo med halva Sverige.
Ahaha och vi har lovat allihopa everybody att vi inte ska surfa eller dyka från båtar, för Sydney
är nämligen den stad som har flest hajattacker per år. (Haha och inte som jag sa till dig Robban, att den vanliga dödsorsaken i Sydney är hajattack. My mistake)

4 miljoner är ju mycket folk, med tanke på att det är förhållandevis halvliten stad. Man kan ju jämföra det med São Paulos 22 miljoner, då är det inte så mycket. Och så jämför man med typ Stockholms 1 miljon, så blir det genast jättemycket igen. Hur som helst, 4 miljoner potentiella bootycalls, SWEET!

FÖRSTA INLÄGGET, WALLA!

Ja det här är alltså erat framtida vattenhål mina fina vänner. Här kommer det skrattas, gråtas, uttömmas, ljugas, kastas skit, vrålas, älskas, hyllas, mysas, skvallras, skämmas och förtäljas.
Det här kommer vara stället jag och Mikaela skriver allting om det liv vi lever i Australien. Allt som är värt att veta.

Kommentera så mycket ni vill. Helst mer än mindre. Vi vill veta att ni tänker på oss. Så ska ni få veta att vi tänker på er.

Stora pussar.
Era admins